Digitala föredrag

Vi presenterar här vissa filmade programpunkter från våra designcaféer och från anordnade event på Textilmuseet. Förutom våra ordinarie sammankomster på plats, hoppas vi på detta sätt att fler medlemmar skall få tillfälle att ta del av vårt säsongsprogram.

Linda Nydén berättar om ull

Linda Nydén från Smart Textiles berättar om Swedish Wool Initiative, som syftar till att skapa förutsättningar för svenska varumärken inom mode och outdoor och deras leverantörer att få tillgång till konkurrenskraftig svensk ull. Tillsammans med partners längs hela värdekedjan vill projektet bidra till visionen om att noll procent av svensk ull går till spillo.

”Modefotografering bakom kulisserna” med fotograf Lennart Brundin

Lennart Brundin, grundare och ägare till Brundinateljéerna i Borås blickar tillbaka och minns storhetstiden för modefotografi under 70-& 80-talen. ”Hårt jobb både framför och bakom kameran och inte speciellt glamoröst”.

100 år av svensk modefotografi

Guidning av utställningen Fashion Exposed. Utställningsintendent Eva Blomqvist visar utställningen exklusivt för Sällskapets medlemmar.

Anders Kärrman ”Jeansnörd”

En inspirationsföreläsning om allt som är värt att veta om jeans, denim och modet. Historiebeskrivning om jeansens tillkomst och utveckling, mode och stil under de senaste decennierna och beskrivning av material-, väv- och tygkvaliteter för denim. Anekdoter blandas med fakta om jeans och denim.

Toarp livstycken

Christina Backlund och Lena Gustavsson presenterar en kavalkad om hur det säregna dräktskicket i Toarp förändrades under 1750-1850.